Hvad er vi bange for?

Det er vigtigt at have travlt. Det er vigtigt at være noget, og at være på vej et sted hen? Men hvorfor og hvad er det vi vil opnå med det ?

Er der noget grundlæggende i os, der gør at jagten efter mere og mere er svær lægge på hylden?. Det er svært sådan rigtig at sætte farten ned.

Jeg er overbevist om, at en stor del af det her med at ville mere, og have mere kommer af at vi hele tiden ser det omkring os. Vores nabo får en større bil, et nyt køkken, nyt tøj, ny terrasse. Det skal vi da leve op til, skal vi ikke ?
Medierne er fyldt med reklamer der fortæller os at vores liv bliver meget bedre, hvis bare lige vi får de her sko, den her airfryer, det her køkken, den her bil. Problemet er jo bare at der skal være penge til det hele. Så vi skal arbejde, og vi skal virkelig arbejde meget hvis vi vil blive ved med at være med. Huset har vi lånt til, bilen er også på afbetaling og de andre ting får vi med nød og næppe klemt ind i det pressede budget i en hverdag der i forvejen er presset.
Hvad så den dag vi ønsker os mere frihed ! FANGET, det kan du ikke. Du kan ikke bare sige dit job op, for du skal jo blive ved med at betale af på huset og bilen, samtidig med at lysten til de her ekstra mange nye ting ikke bare sådan lige forsvinder.
Hvis du spørger mig, så er det her et luksuriøst fængsel, hvor du faktisk ikke har frihed til selv at bestemme hvad du gerne vil..

Og fik vi det overhovedet bedre og var mere lykkelige af alle de her ting der skabte rammerne om vores fængsel ? Det håber jeg virkelig. For du er altså fanget. Og slipper kun ud hvis du virkelig ændre din måde at gøre tingene på.

Det er heldigvis sådan, at vi har ALTID et valg. Vi kan altid gøre noget andet. Men det kommer med ofringer. Det gør stort set alt i dag.

Hjemme hos mig, er min bil igennem de sidste 6 år, en gammel Fiat Panda. Det er i øvrigt vores største bil og den der er blevet brugt til barnevogne osv. Det kan man godt. Vores hus er langt billigere end det vi på papiret måtte låne til. Endda hvis vi lavede lån efter 1½ job og ikke engang to Ingeniør jobs.
Der er mange ting vi ikke har, Vi har ikke en masse streaming kanaler, et stort flot smart TV(Vores er et gammelt der er blevet kasseret et andet sted), vi har ikke et kæmpe stort hus(143 kvm, som i vores øjne er meget mere end vi har brug for), vi har ikke nyt tøj i det rigtige mærke(ved ikke engang hvad det er mere), Vi har ikke den nyeste smart phone og ipads. Vi rejser ikke på lange dyre rejser i ferierne, det er 6 år siden vi sidst har været ude og flyve, det var til Bornholm 😉

MEN VI HAR TID masser af tid. kl. 14.30 næsten hver dag er vi alle 4 hjemme. Vi deler et fuldtidsjob hvor min mand er hjemme onsdag, som er den dag jeg arbejder. Eftermiddagen er fri til hvad der lige er lyst til. Vi har ikke travlt.
Den vigtige del er, at selvom vi ikke har de her mange ting jeg har listet ovenfor. Så mangler jeg dem ikke. Jeg vil ikke betale med den tid jeg har for mig selv og sammen med mine børn.
Ved siden af det her er der også for mig personligt en meget vigtig ting, i det her med at vi har sørget for at vi ikke bruger flere penge end vi har, og at vi ikke har gæld op over begge ører. Jeg er på grund af skader i mine hænder ikke i stand til på nuværende tidspunkt at arbejde mere end jeg gør, i hvert fald ikke inden for mit fag(Har ikke fundet et bedre alternativ). MEN, jeg er ikke sygemeldt de andre 4 dage om ugen, jeg får ikke sygedagpenge. Jeg er fri til at gøre hvad jeg har lyst til, passe på mig selv, finde ud af hvad jeg måske skal i stedet for osv. Jeg var sygemeldt til at starte med, indtil det gik op for mig, at det ikke bare var noget der lige gik over. Derefter var det et valg vi tog, at en arbejdsdag måtte være nok.

Hvis du drømmer om mere frihed, mere tid og mindre stress, så overvej om der ikke er nogle ting i din hverdag som du faktisk ikke har brug for. Er det vigtigt at i bor i jeres store flotte hus, er det vigtigt at i har to dyre biler, at i går i det nyeste tøj, har det nyeste teknologi ? Eller kunne du faktisk godt være ganske tilfreds og måske endda gladere med mindre ?

Det er vigtigt at vi spørger os selv om vi faktisk har det godt i det liv vi har. Om der måske kunne laves noget om, der gjorde at vi faktisk ikke behøvede at have helt så travlt.

Herunder er der to forslag til bøger der kan sætte det hele lidt i perspektiv, og måske hjælpe os til at tænke lidt anderledes.

I den her sammenhæng har jeg virkelig hentet “Støtte og forståelse” i bogen ÆRØ MANIFESTET af Mai My Humaidan.(Dette er et Affiliated reklame link) Det lyder mærkeligt at få forståelse i en bog. Men da jeg læste den sad jeg virkelig med følelsen af at blive hørt og af ikke at være alene.

Anders der har skrevet bogen “Om at bo småt og leve godt”, (Dette er et Affiliated reklame link) trækker den helt derud hvor han bare har det han har brug for, et lille bitte hus på hjul på en grund i skoven.

Vi skal huske, vi er her kun EN gang, og vi skal have det bedste ud af det. Ikke de bedste ting og materielle goder, men det bedste liv! .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *