Hvad nu hvis ?

Du kender den godt, men den der “Hvad nu hvis”, plejer at være negativt ladet, fordi det tit er i forbindelse med en bekymring det kommer frem.
– Hvad nu hvis jeg ikke kan finde ud af det?
– Hvad nu hvis de andre syntes jeg ser fjollet ud?
– Hvad nu hvis jeg ikke kan finde tilbage igen?

Det er som regel ikke rart, og det giver som regel endnu mere bekymring. MEN, hvad nu hvis, det også kunne bruges positivt.
Jeg er vokset op i en helt almindelig familie, hvor vi har forholdt os rigtig meget til at “sådan gør man” og “det skal man da”, “det gør alle de andre”. Det kan også som barn være rart bare at være i, at sådan gør de andre, så det gør vi også.
Men jeg kan mærke at jo ældre jeg bliver, jo mere har jeg en trang til at stille spørgsmålstegn ved en del ting. For

  • Hvad nu hvis, det bedste i verden for os, var at tage på ferie i DK, på cykel.
  • Hvad nu hvis, drømmen om vinterbadning også godt kunne foregå i en regnvandstønde hjemme i haven.
  • Hvad nu hvis, det var helt okay ikke at gøre som alle de andre.
  • Hvad nu hvis, en Fiat Panda faktisk godt kunne være en stor nok bil til en familie på 4 + barnevogn 🙂

Jeg er på ingen måde ude på, at sige hvad der er rigtigt og forkert for den enkelte, jeg er ude på at prikke lidt til lysten og behovet for at stille spørgsmålstegn til “normalen”.

Samtidig er der mere og mere fokus på Klimaet og vores individuelle CO2 aftryk. Her er normalen, ikke særlig “fornuftig”, hvis man skal sætte det op sort/hvid. Det er sgu ikke godt for miljøet at købe nyt tøj hele tiden, store nye biler, masser af forbrugsgenstande som ikke er nødvendige osv.

De her ting vil jeg også rigtig gerne stille spørgsmålstegn ved. Mange vil måske syntes at vi hjemme hos os lever skrabet og alternativt, det er også okay. Men for os er det vigtigt at mærke efter og finde ud af hvad der er rigtigt for os.

Jeg vil bruge den her blog til forhåbentlig på en positiv og god måde at stikke lidt til normalen og opfordre lidt til at man tænker en ekstra gang ” Gør det her mig virkelig glad”, “Er der noget jeg har drømt om at gøre længe, som faktisk på ingen måde er farligt, men bare ikke lige er det man normalt gør?”.

Et eksempel på dette fra min lille verden, er drømmen om vinterbadning, eller bare bad i kolde temperature. Jeg har prøvet det et par gange, men det har altid været omstændigt. Jeg bor ikke lige ved siden af en sø jeg har lyst til at bade i. Så til sidst ønskede jeg mig et udebadekar. Det fik jeg ikke, men jeg fik en stor regnvandstønde med låg, som faktisk var stor nok til at jeg kunne sidde i den, så siden midt februar har jeg hver dag siddet 1-5 minutter i det her iskolde vand. Det har været fantastisk og FULDSTÆNDIG for min egen skyld.
Positive ting ved vinterbadning/koldtvands badning(hos mig)

  • Letter hovedpine
  • Giver et par minutter hvor du ikke kan andet end at fokusere på dig selv og din vejrtrækning.
  • Har givet min en nulstilling efter en arbejdsdag
  • For mig har det virkelig givet et positivt kick.

Nu er vandet faktisk ikke sådan rigtig koldt længere og jeg har fået mig en udendørs bruser, så nu tager jeg i stedet kolde brusebade om morgenen, udenfor. 🙂 Hvilket også virkelig er noget jeg nyder. Og noget af det bedste er, jeg har selv bygget underlaget, ud af alle resterne fra gulvet i vores shelter 🙂

Helt små ting, der betyder meget på min egen positive konto over ting jeg gør for mig selv, og som prikker til den normal jeg er vokset op med. !

SÅ, Hvad nu hvis et lille pust til din lykke var at gå i bad udenfor eller være lige glad med at andre syntes det er en smule tosset det du gør ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *