Februars læseliste

Som du kan se i tidligere indlæg læste jeg ret mange bøger i Januar. Det er gået lidt i stå i februar, blandt andet fordi jeg er ramt ind i nogle lidt tunge og også en smule kedelige bøger 🙂 Men i får listen alligevel.

Februar i tal: Jeg har i februar læst/haft gang i 5 bøger. Af det har jeg læst 775 sider. Hvilket er 28 sider om dagen, ca. Så det er egentlig ikke fordi jeg er gået helt i stå 🙂

MORMORLIV” af Jane Ibsen Piber. Jane har også skrevet bogen Den lille guide om minimalisme. Der er mange ting i de to bøger der går igen. Bogen er hyggelig, jeg kan godt lide mormors historier om hvordan det hele var dengang hun var ung og også da hun havde fået børn. Jane har ret der er mange ting vi kan lære, og der er mange ting der ville gøre verden til et “grønnere” sted, hvis vi bare gjorde som Mormor. For mig er der ikke mange ting der er helt nye, men det er jeg sikker på der vil være for nogle mennesker. (Antal sider; 181)

“Alt er fucked” af Mark Manson. Mark Manson lavede en helt fantastisk bog i “Kunsten at være fucking ligeglad”. Den ramte mig virkelig og gav så meget mening. Så jeg tænkte, at eftersom det her skulle være efterfølgeren, så måtte den være i samme stil. Den her bog giver ingen mening. Han roder rundt i en masse betegnelser og forsøg på humoristiske forklaringer af følende og tænkende hjerner, at jeg er helt tabt. Jeg har givet op efter 59 sider.

Alt er ladesiggørligt” af Marie Forleo. Marie er helt genial på mange punkter. Bogen er ret amerikaniseret, og mange af hendes eksempler er som tingene nu er i USA, lige lidt vildere end i DK 🙂 Men grundprincipperne giver helt klart mening og det er en bog der er værd at læse. Hun forklarer hvordan man kan ændre mindset i forhold til at gøre alt ladesiggørligt. Rive sig fri af alt det vi kender og alt det vi er opdraget til. Hun gør det på en rar og humoristisk måde og kommer godt igennem med hendes måde at skrive på. (Antal sider; 309)

“Invester bæredygtigt” af Pernille Wahlgren og Eva Grønbjerg. Jeg har lidt blandede oplevelser med bogen. I starten bliver der rodet rundt i en masse omkring investeringer og de forskellige ting omkring dette. Det giver ikke rigtig mening, og de gør det svært at forstå. Men til sidst i bogen er der et rigtig godt afsnit om hvad der egentlig er bæredygtigt. Et eksempel er; kan vi overhovedet tillade os at kalde tallerkener/kopper og andet lavet af materialer der reelt kunne være brugt til at brødføde en masse mennesker bæredygtigt, når en stor del af verden stadigvæk sulter? Og kan vi kalde vindmøller bæredygtige når det er næsten umuligt at genanvende den mængde vindmøller der allerede er skrottet? De sætter tingene lidt på spidsen, men jeg syntes synspunkterne er rigtig spændende og giver ting til eftertanke. (Antal sider 181)

Det der helbreder dig” af Wayne Jonas Bogen er skrevet af en læge, der har brugt mange år i læge praksis og set masser af eksempler på forskellige måder at behandle folk på. Wayne er tilhænger af det alternative, hvis det virker, og han stiller spørgsmålstegn ved nogle lægelige behandlinger fordi han har set levende eksempler på at det ikke har en effekt, eller måske endda at placebo har været en bedre løsning. Det er en spændende bog, og der er mange vinkler på det at behandle mennesker. Men bogen blev for tung læsning. Jeg vil helt sikkert vende tilbage til den. I denne omgang nåede jeg 45 sider ind i bogen. 🙂

Igen har jeg været på biblioteket efter alle bøgerne, fandt i denne omgang ingen jeg bare måtte eje.

Jeg køber gerne bøger brugt. Jeg bruger f.eks. gerne Saxo, der udover at handle med nye bøger også giver mulighed for at man kan købe brugt. Du kan faktisk have din egen salgsprofil derinde, og så sælge dine brugte bøger igennem dem. Det er da smart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *