Ghita Gjerlevsen, med alt hvad der medfølger.

Jeg har haft blog i mange år, siden 2013 faktisk. Dengang oprettede jeg min første blog for at dele mine hæklede kreationer. Jeg brugte den on/off igennem flere år, og nød at have fornemmelsen af at dele mine ting med nogle.

Det blev lige så langsomt til lidt mere end bare en blog, jeg begyndte at designe mine egne opskrifter og delte en del af dem igennem mine blogindlæg og solgte dem først igennem Ravelry, og senere på egen webshop. Mine hæklerier blev en kæmpe del af mig. De kom ind samtidig med at jeg virkelig fik brug for afløb fra mine travle hverdage på studiet og mine udfordringer med smerter i mine hænder. Allerede i 2017 (17 år gammel) får jeg første gang problemer med smerter i mine hænder. På det tidspunkt bliver jeg undersøgt, får lavet en kikkert operation for at undersøge omfanget af de skader der nu måtte være. Der var skader på mennisk i højre hånd. Denne kan man ikke lave.

Det går godt og skidt igennem det meste af gymnasiet, jeg bliver operereret en gang mere, igen uden rigtig effekt.

Studiet på Ingeniørhøjskolen bliver flere semestre igennem et smerte helvede. Hæklingen blev min redning. Jeg brugte den til at lindre mine smerter og til at stikke af fra de dårlige tanker omkring hvad der nu skal ske med mig når min krop ikke fungerer som den skal.
i 2016 bliver jeg helt færdig med studiet, jeg står med et et eksamensbevis der siger at jeg er civilingeniør, med en master i teknologibasseret forretningsudvikling. Jeg er så bange for hverdagen som ingeniør og for hvordan mine hænder og min krop vil reagere på et skrivebordsarbejde, at jeg ikke formår at sætte mig selv op til at få et arbejde. december 2016 fik jeg mit første barn, var på barsel et år, og åbnede min garnbutik i starten af 2018.

Den gav mig igen en form for mening med det hele, mine kreationer blev mit job, jeg elskede den lille butik, men det var samtidig vanvittigt svært at håndtere et lille barn, en mere på vej og en garnbutik.

I dec 2018 fik jeg mit andet barn, Karla. Jeg kæmpede nu med to børn, en garnbutik et mentalt overskud der var ikke eksisterende og en masse spøgelser fra mine oplevelser fra mine børns fødsler og første tid som præmatur børn. Mit håndarbejde blev igen min redning.

I 2021 får jeg et deltidsarbejde som ingeniør, 18 timer om ugen, det vokser hurtigt til 28 timer om ugen og jeg lukker efter nogle måneder, med at gøre flere ting på engang, min garnbutik. Jeg havde mistet lysten til mit håndarbejde.

Det giver luft og jeg kan igen nyde det der har været så vigtigt for mig. I sommers falder hammeren så igen, efter en periode hvor jeg har været for stresset på arbejde med for mange store opgaver, sætter mine hænder fuldstændigt ud. Jeg er nærmest fra den ene dag til den anden ikke i stand til at bruge dem. Smerterne er så store, at der ikke er andre muligheder end at sygemelde mig på fuld tid. Som det før har virket forsøger jeg igen at hækle og strikke, men denne gang forværre det bare det hele. Så jeg står, uden arbejde at møde op på, med helt vanvittige smerter i et sæt hænder jeg er så vant til at bruge hver dag.

Det er nu blevet december, jeg arbejder 2 timer om dagen, det går ikke ret godt. Jeg har ikke rørt en hæklenål eller strikkepind siden oktober måned og jeg befinder mig i en situation hvor jeg ikke aner hvilken fremtid jeg har, for jeg ved ikke endnu om de her hænder kan fikses, om det vil blive et tilbagevendende problem for mig, om et kontorjob simpelthen er for hårdt, eller hvad pokker jeg skal !

JEG SAVNER MIN RO, min frihed med min hæklenål og garnet. De tidspunkter hvor mit hoved bare arbejdede derud ad, med ideer til nye små dyr, dukker eller hvad jeg ellers har lavet. Det var mit pusterum og det føltes som noget af det vigtigste jeg har.

Så hvad gør man nu, når man måske lige så stille skal til at omtænke selv de mindste ting i sin hver dag. Når selv simple og almindelige ting bliver et problem og når det føles som om min fremtid lige nu ligger i en læges hænder.

Jeg vil tage jer med og jeg vil tage jer med på en masse andre ting. Min blog på www.denlillegarnbutik.dk er vokset fra bare at være om garn. Jeg har så meget mere på hjerte, og derfor er dette nye domæne opstået. Mine opskrifter selvfølgelig stadigvæk hvor de plejer at være. Jeg har flere bøger på lager, men HER, vil du møde alt muligt mere end bare garn 🙂

Tak for at du følger med. Du får mere af historien og flere detaljer om vejen dertil hen ad vejen. Det her var en start.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *