Januars læseliste

Dette indlæg indeholder Affiliated Links.

Jeg har besluttet hver måned at skrive et lille indlæg om de bøger jeg har læst. En del af dem kunne være relevant for dig. Kategorien af bøger jeg læser lige nu, passer simpelthen så godt i tråd med det her, med at prøve at tage kontrollen over sit liv tilbage, at kunne “Designe sit eget liv”.

Januar i tal;
Jeg har læst 7 bøger, 6 bøger færdigt, og en er droppet efter at være kommet halvvejs. Det er ialt 1.152 sider, hvilket giver et gennemsnit på ca 37 sider om dagen. 🙂 Det syntes jeg egentlig er ganske pænt.
Tænk sig hvis jeg kunne holde det resten af året. Så ville jeg nå 13.500 sider på et år.

Jeg er pt. igang med 3 andre. (Jeg læser lidt som jeg har humør til, der er nogle bøger der er tung læsning, og andre er lettere at komme igennem, så det er rart med lidt blandet)

Den Lille Guide til Økonomisk Frihed” af Sarah Ophelia Møss og Cecilie Blovsted. “Den Lille Guide”-bøgerne giver en rigtig god gennemgang af forskellige relevante emner. I forhold til økonomisk frihed, gav den her bog en rigtig god ide om hvad der skal til. Der er helt konkret eksempler på hvad der skal bruges af penge, og hvorfor. Der er en god forklaring af principperne bag FIRE (Financial Independence, Retire Early) og så noget af det jeg er rigtig vil med i flere af de her guide bøger, er de eksempler de har med på forskellige mennesker som faktisk er økonomisk uafhængige eller på vej der til, og hvad det betyder for dem.
– Jeg vil klart anbefale bogen hvis man interessere sig for økonomisk uafhængighed og FIRE, sproget er simpelt og den er til at læse for de fleste. (Antal sider; 195)

“Frihed, FIRE & familieliv” af Emilie Eskelund Mørck. En bog der på meget simpel vis forklarer om emner som investering, opsparingsrate, økonomisk uafhængighed, familieliv, hverdagsoptimering og minimalisme. Der er fine konkrete eksempler og god forklaring af hvordan det hænger sammen.
– Jeg kan klart anbefale bogen som en begynder bog, hvis man gerne vil kigge mere på hvad man kan gøre hjemme for at spare penge, lægge livsstil om, investere eller måske endda lægge mål om at blive økonomisk uafhængig. Den er simpel og mangler nok derfor også liiidt mere grundig forklaring af nogle ting, men det kan findes i andre bøger, der nok ikke dækker emnet familieliv, hverdagsoptimering og minimalisme så godt. (Antal sider 185)

“Invester i livet” af Pernille Wahlgren og Jane Bækgaard. Den giver forskellige vinkler af investerings rejsen, hvorfor man gør det og hvad man skal være opmærksom på. Den er forklaret simplet, og giver et rigtig godt indblik i det at investere. Den er skrevet af mor og datter der har forskellige at gøre tingene på. Den sørger samtidig for at dække nogle af de mere personlige årsager til at man skal investere i livet, ikke kun pengemæssigt, men også på andre områder. Der er også fokus på den indstilling og det mindset man er nød til at have for at lykkedes med rigtigt at få noget ud af at investere, både i livet og ens penge.
– jeg nød at læse bogen, og skal nok forbi den igen på et tidspunkt. (Antal sider 191)

Kvinde Kend din økonomi af Sarah Ophelia Møss. Det her er den eneste bog jeg har droppet. Den skal nok være relevant, men som bog man bare lige læser, der fungere den ikke. Den er lavet som et opslagsværk i alt fra regler under studie og SU, barsel, huskøb, pension osv. Der er mange relevante ting i den, men ikke noget man ikke kan finde ved et hurtigt opslag på google.
– Hvis du er helt ny i forhold til, at finde ud af alt det her med økonomi, og du godt kan lide opslagsværker i stedet for google, så er den fin. Ulempen er at om nogle år, så er der mange af tingene der ikke længere gælder, da de forskellige satser hun har nævnt vil være ændret for længst. Bogen er flot, og kan da helt sikkert noget, men for mig er den overflødig.

Den Lille Guide til passiv indkomst af Sanne Kristensen Endnu en af de små guider. Den her er virkelig relevant hvis man gerne vil gøre noget andet, end alle de andre. Hvis man gerne vil kunne droppe sit 8-16 job, men stadigvæk tjene penge. Det er en guide der fortæller om flere forskellige muligheder for at tjene penge mere eller mindre passivt. Den kommer omkring Investering i aktier og fonde, investering i ejendomme, webshops (Både med egne vare, samt dropshipping), salg af online kurser, youtube kanal, at blive forfatter osv. Der er virkelig mange gode eksempler på hvad man kan gøre og hvordan. Der er gode cases fra folk der har gjort de forskellige ting.
– God læsning og inspiration. Elsker sproget i de her bøger der gør at alle kan være med. (Antal sider 206)

Min Chef er en OGINOK af Lars Henriksen. En humoristisk tilgang til livet i enmandsvirksomheden. Den tager udgangspunkt i blogindlæg Lars har lavet i løbet af et år om det at være selvstændig og selv skulle stå for ALT. Jo jo, den er da sjov og den giver da et frisk pust til læsningen generelt. Men det var ikke en bog jeg ville købe. (Antal sider 159)

Den Lille Guide til Minimalisme af Jane Ibsen Piper. En simpel, rar og overskuelig tilgang til minimalisme. Jane forklarer forskellige måder at håndtere minimalisme på, facts om historien bag minimalisme, der startede med Feng Sui, og nu er blevet et mega populært emne båret frem af bloggere og andet. Der er nævnt Marie Kondo, The Minimalists, Jakob Fisker osv. alle sammen mennesker der lever rigtig minimalistisk fordi det giver dem værdi, det giver dem tid og det giver dem ro i deres hverdag. Et rigtigt godt sted at starte hvis man gerne vil vide lidt mere om hvad det indebærer og hvorfor. Jane forholder sig ikke til skarpe regler, med f.eks. KUN 30 stykker tøj i garderoben osv. hun forholder sig til hvad der giver værdi og hvad der er nok.
– Lille let læselig bog der giver et rigtig fint indblik og med nogle reelle eksempler på hvordan man kan starte på sit minimalistiske liv. (Antal sider 127).

Det var alt for januar. og så tænker du nok, jamen har du købt alle de bøger? Nej det har jeg ikke. Jeg kan godt lide at sidde med en fysisk bog. Jeg læser ikke ret mange e-bøger eller lydbøger. MEN, jeg køber dem ikke. Jeg bruger det her fantastiske sted kaldet biblioteket.
Jeg “shopper” rundt i boghandlen, bliver inspireret og tager et billede af alle de forsider jeg godt gad læse. Så bruger jeg min “bibliotek”-app, slår bogen op og reservere den. Nogle gange er jeg heldig, så kan jeg hente den efter kort tid, andre gange må jeg være tålmodig, er f.eks. nr. 14 i køen til “Atom Vaner” . Det kan godt være jeg ender med at købe den i stedet. Men jeg bruger biblioteket til at prøve bøgerne af. Dukker der en eller to op undervejs jeg tænker jeg er nødt til at have, så køber jeg den, eller skriver den på min ønskeseddel.

Jeg køber gerne bøger brugt. Jeg bruger f.eks. gerne Saxo, der udover at handle med nye bøger også giver mulighed for at man kan købe brugt. Du kan faktisk have din egen salgsprofil derinde, og så sælge dine brugte bøger igennem dem. Det er da smart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *