Jeg vil også forstå investering

Indlægget indeholder Affiliated links.
Har du også hørt en masse om investering og om at få pengene til at arbejde for en? Det lyder rart ikke. Men samtidig måske også lidt skræmmende og svært.

Jeg har besluttet at jeg vil forstå, og være med. Jeg har også prøvet i lang tid, men det har været rigtig svært, blandet andet fordi de ting min mand, der har sat sig meget ind i investering, forstod, dem forstod jeg ikke. Jeg havde svært ved at sætte mig ind i termerne og forstå hvordan det hang sammen.
Jeg har forsøgt med bøger som; “Your Money or your life” af Joseph R. Dominguez og Vicki Robin. Det er en tung bog, og virkelig en man skal koncentrere sig om. Den er på engelsk og har mange specielle termer. Indholdet er virkelig relevant, men det er IKKE en begynderbog. Dem har jeg mødt flere af.

I stedet er jeg begyndt at låne det jeg lige finder om emnet på biblioteket, jeg låner gerne flere titler af gangen og tager med hjem. Jeg prøver at læse, dem jeg forstår og der giver mening dem fortsætter jeg ved, dem jeg ikke forstår, dem skriver jeg titlen ned på, og gemmer til jeg forstår lidt mere.

Jeg vil ikke have det her til at skulle være en svær og kompliceret uddannelse mere, der har jeg været. Jeg er uddannet civilingeniør og har siddet 5,5 år på skolebænken. Det her vil jeg gøre for min egen skyld og fordi jeg virkelig har lyst, derfor skal det også forgå i et tempo hvor jeg kan være med. Jeg har to små børn på 4 og 6 så læsning foregår om aftenen og når der lige er tid, dermed skal det også være noget der ikke er alt for svært, for så mister jeg lysten til at gøre det.

Jeg har fundet ud af at der også er rigtig stor forskel på om bøgerne er skrevet af mænd eller af kvinder. Dem skrevet af mænd, er liidt for “smarte” og kan være svære at forstå. Dem skrevet af kvinderne taler mere til en som menneske og rammer nogle helt andre fokuspunkter.

Jeg har læst “Invester i Livet” af Pernille Wahlgren og Jane Bækgaard – Den er jeg fan af. Det er lavpraktisk, men forklarer stadigvæk nogle af de ting der kan være lidt svære. Samtidig med at den forklarer hvad det er for nogle ting man kan få ud af livet hvis man lære at investere, og dermed får ens penge til at arbejde for en. – Simpel, let læselig og en man kan relatere til.

I går blev jeg færdig med “Frihed, FIRE og familieliv” af Emilie Eskelund Mørck. I den er der både fokus på investering, opsparingsrater, familieliv, hvordan man går på kompromis, hverdagsoptimering og spareråd. Den dækker altså et lidt bredt emne, samtidig med at det hele jo er noget der på en eller anden måde hænger sammen. Der er konkrete eksempler og den er simplet skrevet. Emilie rammer bredt og skriver på en måde så jeg tænker de fleste er med.

Samtidig med de her bøger er jeg faldet for universet “Female Invest” hvor 3 unge danske kvinder har skabt et KÆMPE investerings univers for kvinder. Lavet af kvinder og solgt til kvinder. De serverer den svære viden pakket ind i lyserødt med et budskab der hedder at det skal være sjovt at investere. Det skal ikke være en sur pligt. De har lige udgivet boget “Girls just wanna have funds”, den har været på markedet siden lige før nytår, er allerede en bestseller flere steder. Jeg er igang med den, jeg fik den dog købt på engelsk og jeg har fundet ud af at når det er noget der er fagligt, som investering jo er, vil jeg helst læse på dansk. Så lige nu venter jeg på at den danske version udkommer. Jeg deltog i et webinar og købte i den sammenhæng et års medlemsskab sammen med den danske bog. Herfra har jeg fået et link til 50% besparelse som du kan få glæde af ved at klikke på linket: SPAR 50% på et års medlemsskab . Det er et imponerende stykke arbejde de her 3 damer har lavet. Med et medlemsskab får du adgang til en hel platform af viden omkring investering, et kæmpe forum for medlemmerne, hvor man kan stille spørgsmål og snakke med andre om det at investere sine penge.

Bliver jeg glad for nogle af bøgerne bliver de skrevet på min ønskeseddel, ellers aflevere jeg dem jo bare tilbage på biblioteket, og det har ikke kostet mig mere end køreturen derned. 🙂

Så kan man jo godt spørge sig selv, HVORFOR gider du sætte dig ind i alt det her? Hvorfor bruger du ikke bare de penge du har i stedet for at spare dem op og investere dem.
Vi har hjemme har vi allerede nu mærket, at det at vi har tænkt os om økonomisk, har reddet os flere gange. Først har vi fået to for tidligt fødte børn, så har jeg været udfordret psykisk efter ungernes fødsel og nu her til sidst efter at jeg har været ude og arbejde i et “rigtigt job” i 1½ år, er jeg sygemeldt og nok nødt til at acceptere at mit arbejdsliv ikke bliver efter standarden.
Det er også okay, for det har vi lavet plads til. Vi har lavet plads til at jeg ikke arbejder fuldtid, eller måske ikke engang halv tid.
Vi behøver ikke revurdere hele vores liv når de her ting opstår, vi kan få det til at hænge sammen, fordi vi blandt andet sidder i et forholdsvist billigt hus, har billige gamle biler vi selv kan lave, vi ikke har et vildt forbrug og vi ikke har en masse dyre lån.

Vi køber mange ting brugt, og sælger ud af det vi ikke længere bruger. Det jeg kan sy selv gør jeg.

Man skal jo bare huske at det her fungerer for os, og hjælper os til at få den frihed vi gerne vil have. Det er ikke sikkert at man vil kunne gøre det samme, eller ønsker det samme hjemme hos jer. Vi er heldigvis alle sammen forskellige og vi har alle sammen muligheden for at vælge til og fra.

Det her var kort om hvordan jeg lige så stille er kommet igang og hvilke bøger jeg er startet med. Jeg vil dele flere indlæg om hvordan det går, hvad jeg har fået ud af de næste bøger jeg har på min liste og hvad det med investering og måske økonomisk uafhængighed betyder for os. De kommer løbende som jeg har stof til dem. 🙂


Tak for at du vil følge med. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *